Annons
Cape Ad

Bulgursallad med blomkål, sparris och vitost

Den här salladen blir verkligen frisk och vårlig av citronsmaken och primörer som sparris, gröna blad och salladslök. Helt enkelt en perfekt vårlunch!
2 dl bulgur + 4 dl vatten 1⁄2–1 blomkålshuvud 1⁄2–1 knippe sparris
1⁄2 dl olivolja
3 msk citronsaft + zest från 1 citron
1–2 vitlöksklyftor, rivna
100 g färsk spenat eller andra gröna blad 4 salladslökar, tunt skivade
150 g smulad vitost, t ex Peas of Heaven 2 dl finhackad persilja
1 dl mandelspån, rostade
salt
svartpeppar

Recept och foto: Karoline Jönsson

Bulgursallad med blomkål, sparris och vitost

4 portioner

2 dl bulgur + 4 dl vatten
1⁄2–1 blomkålshuvud
1⁄2–1 knippe sparris
1⁄2 dl olivolja
3 msk citronsaft + zest från 1 citron
1–2 vitlöksklyftor, rivna
100 g färsk spenat eller andra gröna blad
4 salladslökar, tunt skivade
150 g smulad vitost, t ex Peas of Heaven
2 dl finhackad persilja
1 dl mandelspån, rostade
salt
svartpeppar

1. Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skär blomkålen i buketter och lägg dessa i bulgur- kastrullen när fem minuter av koktiden återstår.
3. Skär sparrisen i bitar och lägg i kastrullen med bulgur och blomkål när koktiden är klar. Lägg på locket och låt stå 10 minuter.
4. Blanda olivolja, citronsaft, vitlök, salt och svartpeppar och häll över bulgurblandningen.
5. Vänd ner spenaten när bulguren nästan svalnat helt, den ska bara mjukna lätt.
6. Vänd ner salladslök, smulad vitost, persilja och mandelspån. Servera.