Vegetarisk Bruschetta med kronärtskockspesto och sparris

Den här bruschettan är supergod till fördrinken, som ett lyxigt snacks eller varför inte som en trevlig förrätt? Kronärtskockspesto är även gott som mackfyllning, att dippa grönsaker i eller blanda med nykokt pasta.

Kronärtskockspesto
1 dl skalade pistagenötter
1 burk kronärtskocksbottnar, 400 g
1 dl finhackad dill
2 vitlöksklyftor, rivna
2 msk olivolja
½ dl vatten
salt
svartpeppar

Till servering

4 skivor surdegsbröd
1 vitlöksklyfta
1 knippe sparris
olivolja
salt
svartpeppar
finhackad dill

Kronärtskockspesto

1. Mixa pistagenötterna fint i en matberedare.
2. Skölj kronärtskocksbottnarna och dela sedan i mindre bitar.
3. Häll ner kronärtskocksbottnarna i matberedaren tillsammans med resterande ingredienser. Mixa ihop till en hyfsat slät pesto.

Servering
1. Stek brödskivorna gyllenbruna på båda sidor i lite olivolja. Gnid in varje skiva med vitlöksklyftan.
2. Skär av den nedersta träiga delen på sparrisen. Stek sparrisen i lite olivolja tills den mjuknar men fortfarande har kvar lite tuggmotstånd. Salta och peppra.
3. Bred på ett generöst lager kronärtskockspesto på varje brödskiva. Toppa med stekt sparris och eventuellt finhackad dill.

I samarbete med