Kronärtskockspesto
1 dl skalade pistagenötter
1 burk kronärtskocksbottnar, 400 g
1 dl finhackad dill
2 vitlöksklyftor, rivna
2 msk olivolja
½ dl vatten
salt
svartpeppar
Till servering
4 skivor surdegsbröd
1 vitlöksklyfta
1 knippe sparris
olivolja
salt
svartpeppar
finhackad dill
Kronärtskockspesto
1. Mixa pistagenötterna fint i en matberedare.
2. Skölj kronärtskocksbottnarna och dela sedan i mindre bitar.
3. Häll ner kronärtskocksbottnarna i matberedaren tillsammans med resterande ingredienser. Mixa ihop till en hyfsat slät pesto.
Servering
1. Stek brödskivorna gyllenbruna på båda sidor i lite olivolja. Gnid in varje skiva med vitlöksklyftan.
2. Skär av den nedersta träiga delen på sparrisen. Stek sparrisen i lite olivolja tills den mjuknar men fortfarande har kvar lite tuggmotstånd. Salta och peppra.
3. Bred på ett generöst lager kronärtskockspesto på varje brödskiva. Toppa med stekt sparris och eventuellt finhackad dill.