Brödpudding med färdig vaniljsås

Det här är en superenkel brödpudding som jag tog fram när jag behövde något snabbt som bara den. Du kan hoppa över bären, men nu på sommaren känns det extra somrigt.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Brödpudding med färdig vaniljsås

4 portioner

5 dl färdig vaniljsås, t ex Oatly
1 msk vetemjöl
8 skivor dagsgammalt bröd
1 dl färska bär, i mindre bitar
2 msk rårörsocker

Servering
vaniljglass, t ex havre- eller sojabaserad

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ihop vaniljsås och vetemjöl i en skål. Rör ner bären.
3. Vänd ner brödskivorna och se till att de blir väl täckta.
4. Lägg brödskivorna omlott i en form.
5. Strö över rårörsocker och grädda i ugnen ca 30 minuter eller tills den har fått fint med färg.
6. Servera varm med vaniljglass.