Tänk dig en helt vanlig, krämig, broccolisoppa... fast med indisk touch. Ingefära, vitlök, chili värmer härligt just nu. Får du tag på curryblad är de förödande goda att toppa soppan med.

Annons
13 jan 2021

Jag gillar att indifera recept, som den här broccolisoppan. Jag toppade den med curryblad vilket är min besatthet just nu. Du hittar de i frysdisken på indiska butiker, annars går det bra att hoppa över.

2-4 portioner

1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven färsk ingefära
1 grön chili, finhackad
2 stora potatisar, hackade
400 g fryst broccoli, tinad
8 dl vatten
2,5 dl grädde, t ex havre- eller kokosgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 lime, rivet skal och saft
salt
svartpeppar

Till servering
2 tsk rapsolja
1 tsk bruna senapsfrön
1 näve curryblad (finns i frysdisken på indiska butiker)

  1. Fräs gul lök i lite olja tills den mjuknar.
  2. Rör ner vitlök, ingefära och grön chili. Låta fräsa med i några minuter.
  3. Häll ner potatis, broccoli, vatten, grädde och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  4. Mixa soppan slät med en stavmixer.
  5. Smaka av med limeskal, limesaft, salt och peppar.
  6. Hetta upp oljan i en stekpanna.
  7. Fräs senapsfröna tills de börjar poppa. Rör ner currybladen och låt gå med i 30 sekunder.
  8. Häll upp soppan i skålar och toppa med curryblad.

Relaterade artiklar