Broccolisoppa

Här kommer en superenkel broccolisoppa som toppas med vegetarisk bacon.

Jag älskar broccolisoppa och det här är en vegetarisk favorit som alla gillar. Jag älskade specifikt skolans broccolisoppa och det här är mitt försök att återskapa den.

Bönor! Om du vill boosta med lite extra protein kan du mixa ner 1-2 förpackningar vita bönor eller kikärter i soppan.

Recept: Broccolisoppa

4 portioner

2 gula lökar, finhackade
500 g fryst broccoli
4 stora potatisar, tärnade
7 dl vatten
3 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk
2 grönsaksbuljongtärningar
salt
svartpeppar

Servering
vegobacon, tärnad och stekt
ett gott bröd

  1. Fräs löken i lite olja eller smör tills den mjuknar och börjar få lätt med färg.
  2. Tina broccolin om du inte har gjort det. Dela de större buketterna i mindre bitar.
  3. Häll ner broccoli, potatis, vatten, mjölk och buljongtärningar. Koka upp och låt puttra på i ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  4. Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan med stekt vegobacon och ett gott bröd.