Vegetarisk Bönstroganoff med ris och syrad lök


Klassiska stroganoff fast med champinjoner och svarta bönor. Ah, vi tröttnar aldrig på de här smakerna.



4 portioner

1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
2 msk olja eller smör, t ex mjölkfritt
200 g champinjoner, i tjocka skivor
4 msk tomatpuré
1 morot, riven
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 burk krossade tomater à 400 ml
2 tsk dijonsenap
2 tsk paprikapulver
1 msk torkad timjan
1 tsk soja
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk svarta bönor à 400 g, ca 3 dl kokta
salt
svartpeppar



Till servering

kokt ris
finhackad persilja

Fräs lök och vitlök mjukt i smör.
Tillsätt champinjonerna och låt steka med tills löken har mjuknat. Vänd ner tomatpuré och morot och låt steka ytterligare en minut under omrörning. Ha i resterande ingredienser, förutom bönorna, och låt koka i 10 minuter. 
Tillsätt nu de sköljda svarta bönorna. Smaka av med salt och peppar. 
Servera med ris och finhackad färsk persilja.

 

Recept: Julia Tuvesson