De här knapriga kakorna får sin fylliga smak från fullkornsmjöl av dinkel, choklad och nötter. De går utmärkt att frysa in, men jag älskar de såklart precis avsvalnade.

17 apr 2020

100 g rumsvarmt smör, rumstempererat
1 dl råsocker
½ msk ljus sirap
2 ½ dl dinkelmjöl, fullkorn
½ tsk bikarbonat
½ dl grovhackade pekannötter
50 g mörk choklad, hackad

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör ihop margarin, råsocker och sirap krämigt.
3. Blanda dinkelmjöl och bikarbonat i en skål och häll ner i margarinblandningen tillsammans med pekannötter och mörk choklad. Arbeta ihop till en smidig deg. Plasta in degen och låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
4. Dela degen i 20 bitar och rulla till bollar. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar och platta till dem med handen.
5. Grädda i 12 minuter tills de har fått fint med färg.

Relaterade artiklar