Blomkålscurry

Gul curry sätter fart och färg på allt. Du kan säkert måla väggarna med den om du får slut på riktiga grejer. Här gör curryn grytan gul och förvandlar den från helt okej till helt otrolig.

Recept: Vegetarisk blomkålscurry

4 portioner

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
rapsolja att steka i
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
2 tsk curry
300 g potatis
1 blomkålshuvud
1 dl röda linser
1 burk krossade tomater à 400 g
1 burk kokosmjölk à 400 ml
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning

Till servering
ris

1. Hacka de gula lökarna och vitlöksklyftorna fint. Stek i grytan med lite rapsolja tills löken mjuknar och får färg.
2. Skala och riv ingefäran. Rör ner den i grytan tillsammans med gurkmeja, spiskummin och curry. Låt fräsa i 1 minut.
3. Skala potatisen och skär i ganska stora bitar. Dela blom­kålshuvudet i mindre buketter. Rör ner i grytan tillsam­mans med röda linser, krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Låt allt koka i 15 minuter eller tills potatisen och linserna är mjuka.
4. Servera curryn med ris.