Recept: Vegetarisk blomkålscurry
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
rapsolja att steka i
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
2 tsk curry
300 g potatis
1 blomkålshuvud
1 dl röda linser
1 burk krossade tomater à 400 g
1 burk kokosmjölk à 400 ml
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Till servering
ris
1. Hacka de gula lökarna och vitlöksklyftorna fint. Stek i grytan med lite rapsolja tills löken mjuknar och får färg.
2. Skala och riv ingefäran. Rör ner den i grytan tillsammans med gurkmeja, spiskummin och curry. Låt fräsa i 1 minut.
3. Skala potatisen och skär i ganska stora bitar. Dela blomkålshuvudet i mindre buketter. Rör ner i grytan tillsammans med röda linser, krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Låt allt koka i 15 minuter eller tills potatisen och linserna är mjuka.
4. Servera curryn med ris.