Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén
Recept: Blomkålsburgare med tandooribönor
4 portioner
Blomkålsburgare
400 g blomkål, finhackad
1 rödlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven färsk ingefära
½ tsk gurkmeja
2 dl kikärtsmjöl
1 tsk salt
1 dl vatten
Tandooribönor
2 burkar vita bönor à 400 g, ca 6 dl kokta
2 dl naturell yoghurt, t ex havre- eller sojabaserad
1 msk tandoorikrydda
salt
Blomkålsburgare
1. Rör ihop samtliga ingredienser i en skål. Om smeten är för lös kan du röra ner mer kikärtsmjöl och är den för fast så tillsätter du någon tesked vatten.
2. Hetta upp generöst med olja i en stekpanna. Forma smeten till biffar och stek gyllene på båda sidor.
Servering
1. Blanda ihop ingredienserna till tandooribönorna i en skål.
2. Servera burgarna med tandooribönor, kokt havreris eller indiskt tunnbröd.