De här bollarna är så geniala. Man tror inte att de ska hålla ihop, men kikärtsmjöl har fantastiska egenskaper som gör de här bollarna underbart frasiga.


18 Dec 2018

4 portioner

1 blomkålshuvud, ca 800 g
2 dl kikärtsmjöl eller sojamjöl
1 msk curry
2 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
rapsolja att steka i


Korianderyoghurt

2 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
½ kruka färsk koriander
1 lime, saften
salt
svartpeppar



Till servering

kokt jasminris eller råris

1. Dela blomkålshuvudet i mindre bitar. Mixa fint i en matberedare eller riv allt på ett rivjärn.
2. Blanda blomkål, kikärtsmjöl eller sojamjöl, curry, spiskummin och salt i en skål. Krama ihop allt med händerna.
3. Hetta upp generöst med olja i en stekpanna. Forma blomkålsblandningen till bollar och stek dem gyllene.
4. Servera blomkålsbollarna tillsammans med korianderyoghurt och ris.


Korianderyoghurt
Mixa ihop samtliga ingredienser i en blender. Du kan även hacka koriandern och blanda med yoghurten, men jag gillar när såsen är helt slät.