Garant är först i Sverige med att erbjuda en vegansk burgare för köttälskare, Juicy Vegan Burger, i butiker runtom i landet.

12 Sep 2018

Ny teknik gör så att den helt växtbaserade hamburgaren ”blöder” och får en textur som påminner om kött.
Trenden med köttliknande veganska burgare har de senaste åren spridit sig, framförallt i USA med ”The Impossible Burger”. Tekniken bakom den nya burgaren är inte helt enkel och har tidigare inte tagit sig till Sverige. Bakgrunden är ett samarbete med Urban Deli, som i juni lanserade sin innovation ”Juicy Vegan Burger” på sina restauranger i Stockholm. Efter succén på restaurangerna har Garant tillsammans med Urban Deli valt att lansera ”Juicy Vegan Burger” i frysdiskar runtom i landet.

”Vi vill skapa bra och nyttig mat för den moderna konsumenten, därför är vi väldigt stolta över Juicy Vegan Burger. Den perfekta mixen mellan tradition, innovation och trend. Det är extra roligt att den nu finns tillgänglig för alla att köpa hem. Vi har ihop med Urban Deli jobbat med detta sen vi första gången såg de blödande veganska burgarna på Instagram ”, säger Johan Neuman, chef egna märkesvaror, Axfood.

Burgaren är fri från soja och hundra procent växtbaserad. Innehållet består bland annat av svamp, lök, rödbeta, vete och ärtprotein och ger burgaren en textur som är slående lik en köttburgare. ”Blodet” från burgaren består av rödbetssaft. Burgaren går att steka eller grilla och serveras med fördel medium rare. Juicy Vegan Burger lanseras den 19 september 2018 och kommer säljas på Mat.se, Hemköp, Willys och Tempo.