Nej, blinier smakar inte som plättar. De är fluffiga, fylliga och med en mild jästighet som gör sig väldigt bra med den här pigga toppingen. Väldigt klassisk buffékomponent, men helt vegansk och superenkel.

10 Apr 2017

Blinier
0,5 paket jäst, 25 g
3 dl fingervarm mjölk, t ex osötad sojamjölk, havre- eller mandelmjölk
3 dl bovetemjöl
50 g rapsolja
salt

Topping
röd tångkaviar
crème fraiche eller yoghurt, t ex Oatlys iFraiche eller sojayoghurt
dill

Blinier
Smula ner jästen i en bunke. Lös upp den i den fingervarma mjölken. Vispa sedan ner bovetemjöl, rapsolja och salt.
När du har en slät smet utan klumpar täcker du skålen med plastfolie och låter den vila i 40 minuter.
Klicka sedan ut små plättar i en stekpanna och stek dem gyllenbruna på båda sidor. Du kan självklart använda dig av en blinipanna eller ett plättjärn.

Toppa blinierna med tångkaviar, crème fraiche eller yoghurt samt en dillkvist.