Blåbärskaka med kardemummagrädde

Läs mer

Vi firade ”International Vegan Cake Day” med den här blåbärsfyllda mannagrynskakan. Fira med oss! Smiley smile

10 bitar

Blåbärskaka
200 g mjölkfritt smör
2 msk vetemjöl
5 dl mannagryn
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
några droppar bittermandelarom
2,5 dl strösocker
250 g färska eller frysta blåbär
2 msk strösocker

Kardemummagrädde
2 dl vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy
2 msk florsocker
0,5 tsk mald kardemumma
0,5 tsk vaniljsocker

Blåbärskaka
Smält smöret.
Blanda ihop vetemjöl, mannagryn, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.Vispa i en annan bunke ihop yoghurten med 2,5 dl strösocker. Vispa ner smält smör, yoghurtblandningen och bittermandelarom i mjölkmixen.
Låt smeten svälla i 15 minuter. Smöra under tiden en bakform, cirka 26 centimeter i diameter.Vispa runt i smeten lite och häll ner den i bakformen.
Fördela de frysta blåbären över smeten och strö över 2 msk strösocker. Grädda kakan i 175 grader i 30–40 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr. Servera med kardemummagrädde.

Kardemummagrädde
Vispa grädde, florsocker, kardemumma och vaniljsocker fast och fluffigt.