16 st
Biskvibottnar
300 g mandelmassa
1 msk majsstärkelse
1 msk grädde, t ex havre- eller sojagrädde
Chokladsmörkräm
150 g smör, t ex mjölkfritt
1,5 dl florsocker
0,5 tsk vaniljsocker
50 g mörk choklad, smält
200 g mörk choklad, smält
flingsalt
Biskvibottnar
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Blanda ihop med majsstärkelse och grädde. Rulla till bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dem så att de blir ca 1 cm tjocka. Grädda i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
Chokladsmörkräm
Vispa smör, socker och vaniljsocker fluffigt. Avsluta med att vispa ner den smälta chokladen. Bred på chokladsmörkrämen på bottnarna. Använd dig av en kniv så att du kan forma smörkrämen till en topp. Ställ in i kylen så att smörkrämen stelnar. Doppa biskvierna i den smälta chokladen och strö över flingsalt. Ställ in i kylen på nytt och låt stelna.