
Biscoff
De här kakorna tog över internet så snabbt och är lite som klassiska kolakakor/kolasnitter. Knäckiga i smaken och svåra att sluta äta. Så goda! De finns även som en kräm/spread att ha på mackan eller i desserter.
Recept: Biscoff-mousse
4 portioner
8 Biscoff kakor
1 dl Biscoff-spread
100 g färskost, t ex Philadelphia eller Oatly påMackan
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde, t ex soja- eller havrebaserad
4 kakor till dekoration
- Krossa kakorna och fördela i botten av fyra serveringsskålar.
- Smält Biscoff-krämen snabbt i micron så att den blir rinnig.
- Blanda ner färskosten i spreadet. Det kommer att bli lite grynigt, men ingen panik.
- Vispa grädden tillsammans med florsockret till den är fast och fluffig.
- Rör ner 1-2 skedar i krämen och blanda tills du har en lenare kräm.
- Vänd sedan ner allt i grädden och vänd runt med en slickepott tills allt är blandat.
- Spritsa eller skeda ner moussen i glasen. Toppa med ett kex och servera.