Biscoff-mousse

Den här desserten smakar som Biscoff-kakor i kvadrat… fast är en mousse. Kola, knäckigt och alldeles underbart.

Biscoff

De här kakorna tog över internet så snabbt och är lite som klassiska kolakakor/kolasnitter. Knäckiga i smaken och svåra att sluta äta. Så goda! De finns även som en kräm/spread att ha på mackan eller i desserter.

Recept: Biscoff-mousse

4 portioner

8 Biscoff kakor

1 dl Biscoff-spread
100 g färskost, t ex Philadelphia eller Oatly påMackan
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde, t ex soja- eller havrebaserad

4 kakor till dekoration

  1. Krossa kakorna och fördela i botten av fyra serveringsskålar.
  2. Smält Biscoff-krämen snabbt i micron så att den blir rinnig.
  3. Blanda ner färskosten i spreadet. Det kommer att bli lite grynigt, men ingen panik.
  4. Vispa grädden tillsammans med florsockret till den är fast och fluffig.
  5. Rör ner 1-2 skedar i krämen och blanda tills du har en lenare kräm.
  6. Vänd sedan ner allt i grädden och vänd runt med en slickepott tills allt är blandat.
  7. Spritsa eller skeda ner moussen i glasen. Toppa med ett kex och servera.