Annons
Cape Ad

Birria taco – senaste tacotrenden!

Birria taco som är senaste tacotrenden och är stekta fyllda tacos som doppas i en mustig sås/buljong. Det är smått omöjligt att äta och se snygg ut på samma gång, men supergott och roligt.

*I samarbete med El Taco Truck*

Vi börjar prata lite om El Taco Truck och deras nya fantastiska tacoprodukter. Förutom tre frysta burritos som måste vara det perfekta mellanmålet eller snabba lunchen, så har de släppt en hel rad med tacotillbehör.

Vi pratar mangosalsa, tomatillosalsa, guacamole, black beans, chipotle salsa, chipotlemayo och en roasted garlic salsa. De är helt magiska för dig som vill få till de rätta mexikanska smakerna. Ställ fram på bordet och låt alla ta för sig och pimpa sin taco med den sås de gillar.

Produkterna finns att köpa idag på utvalda ICA, Coop samt from v.46 även på Mathem.se. Kolla in deras hemsida eltacotruck.se för mer info.

Jag ville testa birria taco som är senaste tacotrenden och är egentligen en köttig gryta man fyller tacosen med. Det var när videos började spridas där folk doppade tacosen i den mustig såsen/buljongen som det verkligen spred sig överallt, så jag ville ta det elementet och göra en vegovariant. Det är smått omöjligt att äta och se snygg ut på samma gång, men supergott och roligt. Jag ville göra det så enkelt som möjligt och använde El Taco Trucks rostade vitlökssalsa som smaksättning. Du kan även ersätta chipotlepasta med deras chipotlesalsa. Tacosen fyllde jag med deras mumsiga långkokta svarta bönor med spiskummin och innan jag doppade de i såsen så ringlade jag över deras chipotlemayo.

Du kan verkligen gå banans med deras produkter och skapa dina egna fantasifulla tacos. Här kommer receptet!

Buljong
2 gula lökar, hackade
0,75 dl rostad vitlökssalsa, El Taco Truck
1 msk chipotlepasta, eller 2 msk El Taco Truck Chipotle Salsa
1 msk tomatpuré
2 tsk mald spiskummin
1 tsk ancho chilipulver
1 tsk oregano
1 tsk mald koriander
1 tsk paprikapulver
½ tsk cayennepeppar
1 burk krossade tomater à 400 ml
ca 8 dl vatten
1 msk flytande grönsaksfond
salt
svartpeppar

Tacos
8 majstortilla, El Taco Truck
ca 2 burkar El Taco Truck Black beans
2 dl riven ost, t e x växtbaserad
1 gul lök, finhackad
finhackad koriander

Buljong
1. Häll ner samtliga ingredienser i en blender och mixa till en slät sås.
2. Häll ner i en kastrull och koka upp. Låt puttra på under lock i 15-20 minuter. Smaka av med salt. Späd eventuellt med mer vatten, det ska vara en ganska simmig sås.

Tacos
1. Hetta upp en stekpanna.
2. Pensla bröden med buljongen eller doppa snabbt ner dem i såsen. Stek gyllene på ena sidan.
3. Vänd på bröden och sprid ut lite Black beans på ena halvan av majstortillan. Toppa med ost, lök och koriander. Vik ihop till halvmånar och stek klart. Jag gillar att tillsätta lite olja så att de blir extra krispiga.
4. Servera tacosen direkt med buljongen. Doppa ner och ät.