*I samarbete med Årstiderna*
Jag älskar Årstiderna och har prenumererat på flera av deras grönsakslådor över åren. Jag älskar när de har grymma tomater i säsong, deras majs är magisk, de har fantastiska rotfrukter och kålsorter och deras lökpåse är en ständig liten älskling. Årstiderna har även så mycket annat gott, som växtbaserad yoghurt, nötter och gryn för att göra din egen granola, bär, frukt, juicer och mycket mer.
Jag tycker alltid att frukosten är en bra start att börja om man vill testa något växtbaserat. Du kan absolut börja med smoothie eller en yoghurtbowl, eller varför inte en pimpad havregrynsgröt med bär och någon växtmjölk. Eller så testar du en värmande frukost, som den här bhurjin.
Bhurji är egentligen en indisk äggröra, men här har jag gjort den helt växtbaserad med tofu istället. Supergod på en bit rostat bröd men också god som tillbehör till en dal senare på dagen.
Kolla in Årstidernas hemsida här. De har flera olika kategorier att klicka sig igenom, med råvaror och produkter för både frukost, lunch, middag och mellanmål.
Bhurji – indisk tofuröra
2 toast
2 msk olivolja
0,5 tsk hel spiskummin
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven färsk ingefära
1 grön chilifrukt, finhackad
0,5 tsk chilipulver
0,25 tsk gurkmeja
0,5 tsk garam masala
0,5 tsk salt
1 tomat, finhackad
150 g smulad fast tofu
1 dl havregrädde
2 msk finhackad koriander
Till servering
2 skivor surdegsbröd
olivolja att steka i
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs spiskumminen tills den får fint med färg.
- Rör ner lök, vitlök, ingefära och chili. Lå fräsa med tills löken mjuknar.
- Krydda med chilipulver, gurkmeja, garam masala och salt. Låt fräsa med i 1 minut.
- Vänd ner tomaten och låt fräsa med i ca 2 minuter tills den mjuknar och mörknar lite i färgen.
- Rör ner tofun, grädde och koriander. Låt puttra ihop.
- Stek brödet i lite olja så att det får fint med färg.
- Skeda över röran på toasten och servera.