Beyond Meat öppnar första fabrikerna i Europa

För att möta den ökade efterfrågan på sin växtbaserade protein öppnar Beyond Meat två fabriker i Europa.

Den första av de nyöppnade anläggningarna ligger i staden Zoeterwoude utanför Haag i Nederländerna och kommer opereras tillsammans med Zandbergen, som också distribuerar produkterna i Europa. Den nya fabriken kommer producera Beyond Burger och Beyond Sausage.

Produkterna kommer också få nya förpackningar i Europa som är återvinningsbara och gjorda av 30% mindre material än tidigare.

Idag levererar Beyond Meat fryst och färsk tillväxtbaserade produkter till fler än 94,000 matvarubutiker och restauranger i 75 länder. I Sverige erbjuder flera restauranger, som Bastard Burger, Phil’s Burger och Scandic hotell, och matvarukedjorna Coop, Hemköp och ICA produkterna.
– Vi öppnar fabriken för att möta den ökade efterfrågan på Beyond Meats växtbaserat protein i Europa, säger Adriaan Figee, CCO på Zandbergen World’s Finest Meat.