Beyond burger på Scandics meny!

Den smått legendariska och väldigt ”köttiga” veganburgaren Beyond burger kommer i september till hotellkedjan Scandics meny.

Lanseringen gör hotellkedjan till Europas första att erbjuda en klimatsmart hamburgare på menyn. Bakom produkten ligger den amerikanska tillverkaren Beyond Meat, som efter många års forskning har tagit fram världens första växtbaserade hamburgare. Burgaren har fått uppmärksamhet för sin väldigt köttlika smak och det faktum att den är lätt rosa inuti, precis som kött.
–Vi har sett på ett veganskt alternativ till vår populära Scandicburgare under en längre tid och när vi kom i kontakt med Beyond Meat kände vi att de var helt rätt produkt för oss. Efterfrågan på vegetarisk och vegansk mat ökar och vi på Scandic vill att det ska finnas bra mat som tilltalar alla, oavsett kosthållning,säger Thomas Fankl, ansvarig Food and Beverage för Scandic i Sverige.

Beyond Burger är gjord av enkla, färska växtbaserade ingredienser. Ärtor ger proteinet, rödbetor ger den biffiga röda färgen och kokosolja och potatisstärkelse tillför saftighet. Resultatet är en kompromisslös läcker burgare fullpackad med protein och helt fri från soja, gluten och kolesterol.
–Vårt arbete kring klimatsmarta lösningar och hållbarhet är något som är av stor vikt för oss och som är under konstant utveckling. Den mat vi serverar i våra restauranger utgör inget undantag utan är en viktig del av vårt arbete kring att bidra till en bättre miljö och en hållbar framtid. Att Scandic dessutom blir den första hotellkedjan i Europa att presentera en växtbaserad hamburgare på menyn, är något som vi är extra stolta över, säger Thomas Fankl, ansvarig Food and Beverage för Scandic