Annons
Cape Ad

Besök Lilla Sverigebyn – landets enda helvegetariska semesterby

Inte långt från Vimmerby hittar du en riktig oas för vegoälskare. Slappna av, ät veganskt, frossa i hemmagjord glass, lek med djuren på gården och mycket annat.

Lilla Sverigebyn är minst sagt en idyll för barnfamiljer och vegoälskare som bara vill slappna av i en grön oas med lekande får, getter och andra djur.

Lilla Sverigebyn startades 2007 och firar alltså tio år i år. Byn drivs av Renate som har tagit hjälp av hela familjen för att ro allt i hamn.

Lilla Sverigebyn är helt vegansk och här serveras frukost- och middagsbuffé. Lunch går att köpa i kiosken där de även har sin hemgjorda mjukglass att frossa i.

Lilla Sverigebyn är som gjort för barnfamiljer med pysselhus, lekhus, plaskdamm, piratbåt, klätterställning, gungor, pingisbord och mycket annat. Ja, och kanske framförallt alla de söta djur som finns på gården: hundar, katter, får, getter och illrar.
– Det är inte sällan att ett barn gråter när det är dags för familjen att åka hem, för man vill ju inte lämna sina nya fyrbenta vänner, berättar Renate.

Och vill du hellre köra qigong, se på bio, vandra, cykla, paddla kanot, få massage eller annat härligt, finns sånt även att få.

Lilla Sverigebyn har flera roliga nyheter på gång i år som du kan läsa om i sommarnumret av VEGO som släpps den 23 maj. Där kan du även läsa hela intervjun med Renate samt om vårt besök i semesterbyn. Så håll utkik!

Besök gärna Lilla Sverigebyns hemsida och facebooksida.

Du kan även se den här videon från när vi besökte landets bästa semesterby: