Det här receptet kommer från Mattias Kristianssons kokbok ”Vego – snabbt och enkelt”.
2 dl belugalinser
1 gul lök, finhackad
1 röd paprika, hackad
1 klyfta vitkål, hackad
rapsolja att steka i
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater à 400 g
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl hoisinsås
salt
svartpeppar
Till servering
risnudlar eller ris
1. Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av.
2. Fräs gul lök, paprika och vitkål i lite rapsolja. Allt ska mjukna och få lätt med färg.
3. Rör ner tomatpuré, krossade tomater, buljongtärning och hoisinsås. Lägg på ett lock och låt sjuda i 5 minuter.
4. Rör ner de kokta linserna och späd eventuellt med lite vatten så att såsen får en bra konsistens.
5. Smaka av med salt och peppar. Serve- ra med risnudlar eller ris.