Annons
Cape Ad

Bearnaisepasta med Like Crispy No Chicken

Krämig pasta med smak av bearnaisesås som toppas med en krispig burgare från LikeMeat.

*I samarbete med LikeMeat*

Vid det här laget vet ni att jag älskar Like Crispy No Chicken Burger…haha. Det var ju den första middagen som jag och min kille åt när han var på besök i Stockholm. Jag tog honom till Max, han älskade Like Crispy No Chicken Burger, och vi har den numer till allt! En favorit är helt klart en krämig pasta och de kan se väldigt olika ut. Jag älskar smaken av dragon, så den här såsen tog mig direkt till himmelriket.

Like Crispy No Chicken Burger

Like Crispy No Chicken Burger från LikeMeat är alltså samma krispiga burgare som säljs på Max. Det bästa nu är såklart att den finns i butik! Enklast är att kolla i kyl- eller frysdisken på Coop, men även Hemköp och Mat.se har den.

De är sojabaserade, milt kryddade och framförallt galet krispiga.

Recept: Bearnaisepasta med Like Crispy No Chicken

4 portioner

2 förpackningar Like Crispy No Chicken Burger från LikeMeat
pasta för 4 personer, gärna tagliatelle

Bearnaisesås
50 g smör, t ex mjölkfritt
1 gul lök, finhackad
1 msk torkad dragon
1 msk vitvinsvinäger
0,75 dl vetemjöl
2,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
2,5 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk
ev. lite gurkmeja för färg
ev. lite pastavatten
salt
svartpeppar

  1. Stek Like Crispy No Chicken Burger gyllene i lite olja.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Smält smöret i en kastrull. Fräs sedan löken tills den har mjuknat.
  4. Häll ner dragon och vitvinsvinäger. Låt puttra med i en minut.
  5. Vispa ner mjölet och låt fräsa med i en minut så att mjölsmaken försvinner.
  6. Vispa ner lite grädde och mjölk i taget tills du har en slät sås. Färga eventuellt med lite gurkmeja och smaka av med salt och peppar.
  7. Låt såsen puttra i några minuter under ständigt vispande tills den tjocknar i färgen.
  8. Blanda såsen med pastan. Servera tillsammans med dina krispiga Like Crispy No Chicken Burger.