Bea Szenfelds glutenfria favoritknäcke

Läs mer

Modeskaparen och stilikonen Bea Szenfeld är inte bara vegan, hon sitter även på det godaste fröknäcket. Efter lita snälla ord så delade hon äntligen sig med av receptet.
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1⁄2 dl pumpafrön
1⁄2 dl hela linfrön
2 msk pofiber eller mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2,5 dl vatten
0,5 tsk salt
1 tsk brödkrydda flingsalt

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda solroskärnor, sesamfrön, pumpafrön och linfrön i en stor plastbytta. Blanda pofiber, fiberhusk, vatten, salt och brödkrydda i en mindre skål. Häll vattenblandningen över fröna. Rör om ordentligt. Bred ut med en slickepott på en bakplåtspappersklädd form. Lägg eventuellt ett bakplåtspapper över degen och tryck till med händerna. Strö över flingsalt. Baka i ugn i ca 60 minuter. Känns det mjukt så låt det vara inne en stund till. Låt svalna innan du trycker det till bitar.