De här grillspetten har en superenkel marinad med bara tre ingredienser. Låt de helst marinera över natten, då får de mer smak.
Coleslawn har fått en het twist med Rydbergs Sriracha Mayo. Lagom hetta möter krispig vitkål, morot och kål och toppas med rostade sesamfrön och koriander. Mums!
4 portioner
BBQ-tofu
400 g fast tofu, i tärningar
1 dl BBQ-sås
2 msk jordnötssmör
2 msk ljus sojasås
Srirachaslaw
400-500 g strimlad vitkål
1 morot, grovt riven
1 gul lök, tunt skivad
1 dl Rydbergs Sriracha Mayo
1 dl naturell yoghurt, t ex sojayoghurt
1 tsk dijonsenap
2 tsk äppelcidervinäger
2 tsk strösocker
1 msk rostade sesamfrön
½ dl finhackad koriander
salt
svartpeppar
Srirachaslaw
1. Blanda ihop vitkål, morot och gul lök i en skål.
2. Rör ihop resterande ingredienser i en annan skål. Vänd ner i salladen. Låt salladen stå i 15 minuter innan servering.
BBQ-tofu
1. Lägg ner tofutärningarna i dubbla plastpåsar.
2. Blanda ihop resterande ingredienser till marinaden och häll ner bland tofun. Blanda väl och låt marinera i minst 30 minuter, helst över natten.
3. Trä upp tofun på spett och grilla gyllene.
4. servera den grillade tofun tillsammans med srirachaslawn.
I samarbete med