Det här är en supersnabb fredagsrätt med hetta från BBQ-sås och sötma från ananas. Vi pratar 10 minuters arbete!

12 Okt 2018

Det är även gott att toppa med färsk koriander och picklad rödlök.

4 ananasringar i juice

BBQ-burgare
400 g vegokött, t ex sojabitar, Oumph, Vegme eller fast tofu
200 g svamp, t ex ostronskivling eller champinjoner
2 dl BBQ-sås
1 lime, saften
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 tsk mald spiskummin
salt

Till servering
4 hamburgerbröd
majonnäs, t ex äggfri

1. Stek ananasringarna i lite olja tills de får fint med färg på båda sidor.
2. Häll på juicen från burken och låt koka in nästan helt. Ananasen ska bli vackert bärnstensfärgad. Vänd på ananasen efter ungefär halva tiden. Lägg över på en tallrik så länge.

BBQ-burgare
1. Stek vegoköttet i lite olja tills det får fint med färg. Lägg över på en tallrik.
2. Stek nu svampen i lite olja tills den släpper sin vätska och får fint med färg.
3. Rör ner vegokött, ,BBQ-sås, limesaft, vitlök, spiskummin och salt. Låt puttra på tills såsen tjocknat kokat in nästan helt.

Servering
1. Bred ett lager majonnäs på burgaröverdelen. Fyll sedan bröden med svamp- och vegoköttsblandningen och toppa med karamelliserad ananas.