Annons
Cape Ad

Bästa julbollarna med Aloba

Julen handlar om att göra de godaste bollarna och min farmor var proffs. Så det här är en hyllning till henne fast helt vegofierade.

*I samarbete med Aloba foods*

Jag är ett galet stort fan av köttbullar… ja, fast en vegofierad variant. De är heliga på julbordet och mitt mål är alltid att göra de så lika min farmors som det går. Det handlar om en fin blandning av kryddpeppar, vitpeppar och soja. Istället för kött så använder jag mig av Alobas formbara färs som har en lyxigt fyllig smak som gör sig perfekt till bollar. Du behöver inte ens krydda upp den, den smakar härligt på egen hand. Bara tina och gå loss.

Det här är Aloba

Aloba gör superspännande produkter på bland annat svenskt ärtprotein, korn, havre och norska alger. Den får en fyllig, umamirik, smak inte påminner om något annan. De har dels burgare som du enkelt steker gyllene samt en formbar färs som du kan göra precis vad du vill med. Du hittar produkterna i frysdisken!

Recept: Bästa julbollarna med Aloba

4 portioner

400 g Aloba Plantbaserad Formbar Färs
1,5 dl ströbröd
1,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 gul lök, finhackad
1 msk ljus sojasås
1 tsk mörk sojasås
0,5 tsk kryddpeppar
0,5 tsk vitpeppar
salt

  1. Tina Alobas formbara färs.
  2. Blanda ihop ströbröd och grädde i en skål. Låt stå och svälla i 10 minuter.
  3. Blanda ihop Alobas formbara färs, ströbrödsblandningen och resterande ingredienser i en skål. Använd händerna, det blir enklast.
  4. Rulla smeten till bollar och stek gyllene i smör (t ex mjölkfritt) eller olja.