Bästa fudgekakan

Den här kakan är inspirerad av vår populäraste video (15 miljoner visningar hittills) och det är tveklöst den bästa chokladkakan vi någonsin har smakat. Den är lätt att göra och ljuvlig att äta, och perfekt som födelsedagstårta.

8 bitar

120 g (2 dl) vetemjöl
150 g (2,5 dl) kakao
1 ½ msk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt
2 ½ dl lönnsirap
3 ½ dl växtbaserad mjölk 
mjölkfritt margarin, att smörja formarna medChokladglasyr

150 g (2,5 dl) kakao
200 g (3-3,5 dl) florsocker
60 g mjölkfritt margarin
1 tsk vaniljextrakt 
drygt
½ dl växtbaserad mjölk

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Lägg två runda kakformar, 20 cm i diameter, på bakplåtspapper och rita av dem. Klipp sedan ut de två rundlarna. Smörj formarna och lägg bakpappersrundlarna i botten.
3. Kör mjöl, kakao, bakpulver, vaniljextrakt, lönnsirap och mjölk till en smet i matberedaren (eller blanda ingredienserna med elvisp i en bunke 1-2 minuter).
4. Häll hälften av smeten i varje form, var noga med att fördela smeten lika. Ställ in formarna i ugnen på mittenfalsen och grädda i 25 minuter. Det gör inget om ytan på kakorna spricker, det döljs av glasyren sedan. Diska matberedaren.
5. Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna till rumstemperatur i formarna. Vänd sedan upp dem (var försiktig, de är ganska sköra) på ett galler och ställ gallret i kylen i minst 30 minuter (detta gör att det blir lättare att breda på glasyren).

Chokladglasyr
1. Kör kakao, florsocker, margarin, vaniljextrakt och mjölk i matberedaren till en riktigt tjock, len glasyr (eller blanda ingredienserna med elvisp i en bunke).
2. Lägg den ena kakan på ett stort fat. Täck den med en tredjedel av glasyren. Lägg den andra kakan ovanpå.
3. Täck hela kakan med resten av glasyren. Ställ in kakan i kylskåpet i ungefär 1 timme så att den blir fast. Ta ut kakan ur kylen, skär upp i tårtbitar och servera.

Kokboken Bosh! (Tukan förlag) har kapitel som snabblagat, paradrätter, smårätter och desserter. Njutningen är i fokus och rätterna är garanterade succéer i blandad svårighetsgrad. Ett måste för vegoälskaren, både ny som erfaren.