Vackert gröna basilikapannkakor fyllda med en smakrik kräm på vita bönor och soltorkade tomater.

22 nov 2015

Vackert gröna basilikapannkakor fyllda med en smakrik kräm på vita bönor och soltorkade tomater.

Basilika­pannkakor
4 dl bovetemjöl
4 dl mjölk, till exempel osötad sojamjölk eller havremjölk
2 dl vatten
1 kruka basilika
en nypa salt

Bönröra med soltorkade tomater
2 burkar vita bönor à 400 g, cirka 6 dl kokta
2 vitlöksklyftor
6 soltorkade tomater
2 msk olivolja
3 msk vatten
salt
svartpeppar

Tillbehör
rucola
cocktailtomater

Basilika­pannkakor
Börja med basilikapannkakorna genom att slänga ner samtliga ingredienser i en matberedare och mixa till en slät smet. Du kan även ta hjälp av en stavmixer. Stek gyllenbruna pannkakor av smeten i lite kokosolja. Håll varma så länge.

Bönröra med soltorkade tomater
Gör sedan bönröran med soltork­ade tomater genom att hälla av spadet från bönorna och skölja dem. Låt rinna av. Lägg sedan ner dem i en matberedare tillsammans med rivna vitlöksklyftor, grovt hackade soltorkade tomater, olivolja, vatten, salt och peppar. Mixa till en slät kräm. Du kan även här ta hjälp av en matberedare.

Fyll pannkakorna med bönröran, rucolasallad och cocktailtomater.