Annons
Cape Ad

Banoffe pie – en dröm klädd i kola och choklad

Banoffe pie är lätt att älska – fylld med knäckig kolasås, söta bananer, fluffig grädde, mörk choklad och krispig digestivebotten. Behöver vi sälja in den mer?

Banoffe pie

Digestivebotten
1 paket Digestivekex (400 g)
175 g smör, t ex mjölkfrittKolasås
1½ dl strösocker
1½ dl ljus sirap
1 dl grädde, t ex havre-, soja- eller mandelgrädde
50 g smör

, t ex mjölkfritt

Fyllning


3 bananer
1 dl jordnötter
50 g mörk choklad

Topping
2 dl vispgrädde, t ex Alpro Soya Airy & Creamy
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
eventuellt lite kakao

Digestivebotten
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa digestivekexen till smulor och smält smöret. Blanda smulor och smör och tryck sedan ut blandningen i en pajform. Grädda pajskalet i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.

Kolasås
Blanda ihop strösocker, ljus sirap och grädde i en kastrull. Koka upp och låt bubbla på i ca 10 minuter tills kolasåsen har tjocknat något och fått en nötigt brun färg. Ta kastrullen från plattan och rör ner smöret så att det smälter. Häll över såsen i en skål och låt svalna helt.
Vispa grädden tillsammans med strösocker och vaniljsocker. Blanda ner en stor klick vispad grädde i kolasåsen och bred sedan ut blandningen i botten av pajskalet.

Topping
Skiva bananerna och lägg dem över kolasåsen. Strö över jordnötterna och klicka eller spritsa på resterande grädde. Hacka den mörka chokladen och dekorera pajen med den. Pudra eventuellt över lite kakao.