Bananscones med choklad

Jag inspirerades av min favoritbanankaka när jag tog fram de här sconesen med banan, choklad, ingefära och kanel.

Recept: Bananscones med choklad

4 st

2 bananer, mosade
1 dl mjölk, t ex havre- eller sojamjölk
0,5 dl neutral olja
2 tsk farinsocker
2 tsk strösocker
0,5 tsk mald kanel
0,5 tsk mald ingefära
50 g chokladknappar eller hackad mörk choklad
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda ihop banan, mjölk, olja, farinsocker, strösocker, kanel och ingefära i en skål.
3. Blanda ner vetemjöl, bakpulver, salt och choklad. Arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.
4. Forma till fyra delar och forma till runda scones. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
5. Baka mitt i ugnen i 12 minuter.