Recept: Banankaka med chocolate chips
5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk mald kanel
0,5 tsk mald ingefära
0,5 tsk salt
2 bananer, mosade
2,5 dl mjölk, t.ex. soja-, havre- eller mandelmjölk
2,5 dl rapsolja
3 tsk äppelcidervinäger
0,5 tsk vaniljessens
150 g mörka chokladknappar ellerhackad mörk choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Olja och mjöla en brödform på 1,5 liter.
3. Sikta ner vetemjöl i en bunke och blanda med strösocker, farinsocker, bakpulver, bikarbonat, kanel, ingefära och salt.4. Blanda ihop mosad banan, mjölk, rapsolja, vinäger och vaniljessens i en annan bunke.
5. Vispa ner de torra ingredienserna i de blöta tills du har en slät smet.
6. Vänd ner chokladen och blanda väl.
7. Skrapa ner smeten i den förberedda formen och grädda i 60-80 minuter. Testa med en sticka, kakan ska vara torr i mitten. Ta ut kakan och låt svalna något innan du skär upp den.