Banankaka med chocolate chips

Samtidigt som jag själv har blivit äldre och börjat uppskatta vuxna nöjen som teater och konstgallerier … så stannade mina smaklökar i ungefär 12-årsåldern. Och jag älskar det, för bara då kan du uppskatta en riktigt bra banankaka med choklad till fullo. Och här har du mästerverket självt! 

Det här receptet är från Mattias Kristianssons bok ”Vego – snabbt och enkelt”.
5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk mald kanel
0,5 tsk mald ingefära
0,5 tsk salt
2 bananer, mosade
2,5 dl mjölk, t.ex. soja-, havre- eller 
mandelmjölk
2,5 dl rapsolja
3 tsk äppelcidervinäger
0,5 tsk vaniljessens
150 g mörka chokladknappar eller
hackad mörk choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Olja och mjöla en brödform på
1 5 liter.
3. Sikta ner vetemjöl i en bunke och blanda med strösocker, farinsocker, bakpulver, bikarbonat, kanel, ingefära och salt.
4. Blanda ihop mosad banan, mjölk, rapsolja, vinäger och vaniljessens i en annan bunke.
5. Vispa ner de torra ingredienserna i de blöta tills du har en slät smet.
6. Vänd ner chokladen och blanda väl.
7. Skrapa ner smeten i den förberedda formen och grädda i 50–60 minuter. Testa med en sticka, kakan ska vara torr i mitten. Ta ut kakan och låt svalna något innan du skär upp den.