Ta ett djupt andetag. Inse det fantastiska med en banankaka fullkomligt dränkt i nutella... och sätt sedan igång att baka. Det här är så gott att man börjar fnittra.


20 apr 2018

12 skivor



Bananbröd
4 dl vetemjöl
4 dl strösocker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 bananer
150 g smör, t ex mjölkfritt smör
3 dl mjölk, t ex soja-, mandel- eller havremjölk
1,5 dl nutella

Nutella

200 g hasselnötter
100 g mörk choklad
1 msk agavesirap
en nypa salt

Bananbröd
1. 
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra eller olja och mjöla en brödform, 1½ liter.
3. Blanda ihop vetemjöl, strösocker, bakpulver och salt i en bunke.
4. Mosa sönder bananerna med en gaffel.
5. Smält smöret.
6. Blanda ihop bananer, smör och mjölk. Vispa ner lite mjölblandning i taget i bananmixen. När du har en hyfsat slät smet utan klumpar häller du ner hälften av smeten i den förberedda formen.
6. Om nutellan är för hård kan du smälta den lätt i mikron. Ringla hälften av nutellan över smeten. Häll på resterande smet. Toppa med resterande nutella.
7. Grädda banankakan 1 timme eller tills den är torr i mitten.

Nutella

1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Häll över dem i en handduk och gnugga bort skalen.
2. Släng ner hasselnötterna i en matberedare och mixa. Det tar några minuter innan du börjar få en grynig kräm, så håll ut.
3. Hacka under tiden chokladen fint och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Häll ner i mixern tillsammans med agavesirapen och saltet och mixa tills du har en helt slät kräm.