Banana bread scones med vallmo

Ett recept för alla oss som inte har tid att baka ett vanligt bananbröd just nu, men ändå vill åt den där stunden då man får bre salt jordnötssmör på en halv- söt, saftig brödyta, knöla in allt i munnen och kvida av lycka. Vallmofrön kan du ofta hitta både bland kryddor och bland frön, men eftersom det oftast är betydligt mycket billigare att köpa dem bland fröerna så föreslår vi att du letar där.

Frys in!
Får du scones över går de bra att frysa in, men till skillnad från många scones vi ätit i vårt liv så håller sig just de här flera dagar i skafferiet. Rosta dem gärna och servera med gott pålägg!

Banana bread scones med vallmo

8 st

2 väl mogna bananer (ca 2 dl mosade)
1 dl yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
1 dl rapsolja
3 msk vallmofrön
4 tsk bakpulver
1⁄2 tsk salt
1 tsk socker
ca 4 dl vetemjöl

Till servering
jordnötssmör, yoghurt och lönnsirap, eller smör och ost (t ex mjölkfri)

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Mosa bananerna. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en hyfsat smidig deg.
3. Klicka ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 8−10 minuter eller tills sconesen fått fin färg och ser klara ut. Servera med ett gott pålägg eller som de är.