Frys in!
Får du scones över går de bra att frysa in, men till skillnad från många scones vi ätit i vårt liv så håller sig just de här flera dagar i skafferiet. Rosta dem gärna och servera med gott pålägg!
Banana bread scones med vallmo
8 st
2 väl mogna bananer (ca 2 dl mosade)
1 dl yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
1 dl rapsolja
3 msk vallmofrön
4 tsk bakpulver
1⁄2 tsk salt
1 tsk socker
ca 4 dl vetemjöl
Till servering
jordnötssmör, yoghurt och lönnsirap, eller smör och ost (t ex mjölkfri)
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Mosa bananerna. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en hyfsat smidig deg.
3. Klicka ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 8−10 minuter eller tills sconesen fått fin färg och ser klara ut. Servera med ett gott pålägg eller som de är.