Banana bread-gröt med kokosbananer


Är det här en skål bananbröd? Ungefär. Det är definitivt en våldsamt god havregrynsgröt med smak av banan och kanel som inte tar längre tid att göra än vanlig gröt.



1 portion

Havregrynsgröt med banan och kanel
1 dl havregryn
1 dl vatten
1 dl mjölk, t ex kokos-, mandel-, havre- eller sojadryck
1 banan, mosad
¼ tsk mald kanel
en nypa salt

Stekta kokosbananer

½ banan, skivad
1 msk kokosflingor
kokosolja
mjölk till servering, t ex kokos-, mandel-, havre- eller sojadryck



Havregrynsgröt med banan och kanel

1. Blanda ihop havregryn, vatten, mjölk, banan, kanel och salt i en skål.
2. Koka upp och låt sjuda under omrörning i 2-3 minuter, eller tills gröten är klar.

Stekta kokosbananer

1. Vänd bananskivorna i kokosflingor. Stek dem gyllene i lite kokosolja.
2. Häll upp gröten i en skål och toppa med kokosbananerna. Servera med mjölk.