Goda bakterier, probiotika, finns naturligt i vår mage och våra tarmar. Fullkornet i brödet fungerar som prebiotika och är en förutsättning för att de goda bakterierna ska må bra.

3 maj 2017

Nu lanserar Brödinstitutet en bakteriemacka för att uppmärksamma att fullkornet i bröd är viktigt för en god tarmhälsa och ett friskare liv. Den består av fullkornsbröd med goda pålägg – och en bakterieodling på toppen. Mackan har skapats av Brödinstitutet tillsammans med bagaren Jesper Långström och matbloggaren Sofie Lundberg och finns nu att beställa via appen Wolt.

– Det kan låta konstigt att ha bakterier på mackan. Men goda bakterier är i ropet som en naturlig del av framtidens mat eftersom en god tarmhälsa stärker vårt immunförsvar. Goda bakterier, probiotika, finns naturligt i vår mage och våra tarmar. Fullkornet i brödet fungerar som prebiotika och är en förutsättning för att de goda bakterierna ska må bra och kunna bli fler, säger Maria Sitell, talesperson på Brödinstitutet.

Mackan finns i appen som ”Bakteriemackan” och går att beställa till stora delar av Stockholm. Man kan även beställa mackan via Wolt och hämta upp själv från någon av Haga Tårtcompanis bagerier.

Fullkornsbrödet förbättrar tarmhälsan och bidrar till att:
•    Hjärta och hjärna fungerar bättre.
•    Risken för hjärt- och kärlsjukdomar minskar.
•    Man håller vikten lättare.
•    Blodsockerkurvan hålls jämn och hjärnans funktioner förbättras.
•    Immunförsvaret hålls i toppform.

 

 

Fler vegonyheter – prenumerera på VEGO:

3 nr för 159 kr (halvår)
•••
6 nr för 298 kr (helår)

eller

Löpande kortbetalning Inför varje nytt nummer av VEGO
dras automatiskt 49 kr från det kontokort du anger

Ge bort en prenumeration?

Relaterade artiklar