4 portioner
800 g frysta pommes frites
1 paket kokta sköljda kikärter à 400 g, ca 3 dl
3 salladslöksstjälkar, fint strimlade
3 morötter, fint strimlade
3 msk risvinäger
0,5 tsk salt
2 dl jordnötter
2 dl majonnäs, t ex äggfri
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk srirachasås
1 kruka färsk koriander, hackad
1 kruka thaibasilika, hackad
1. Laga pommes frites i ugnen enligt anvisningarna på förpackningen, ihop med kikärter.
2. Under tiden blandar du salladslöksstjälkar och morot med risvinäger och salt.
3. När potatisen är klar, strö över jordnötterna, morötterna och löken (inte vinägern).
4. Klicka ut majonnäs smaksatt med vitlök. Spritsa över srirachasås och avsluta med att strö över örterna.
I Jessica Frejs bok Vegomiddagar – hur lätt som helst (HarperCollins) bjuds det på galet enkla middagar. Recepten är färgglada, roliga, varierade och tar oftast bara runt 15 minuter att laga. Rätterna är lakto-ovo-vegetariska och veganska.