Ät bättre utan att bryta ditt nyårslöfte

Hur många nyårsaftnar har vi inte lovat oss själva att börja äta bättre – och misslyckats, kanske redan dagen därpå? Men att äta bättre betyder inte att vi måste avstå från det som är gott.

*I samarbete med KRAV*

För KRAV innebär att ”äta bättre” att göra ett hållbart matval för framtidens skull. Och som tur är finns det KRAV-märkta grönsaker och potatisar som kan användas till KRAV-märkt pizza och pommes.

Så här hänger det ihop: KRAV-märkt mat produceras utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel, utan konstgödsel och med ett minimum tillsatser. KRAV har dessutom extra tuffa regler om klimatpåverkan, miljö och när det kommer till att ge anställda goda arbetsvillkor. Det ger mat som är bättre för luft, jordar och vatten, och som ger ökad biologisk mångfald, minskad klimatpåverkan och öppna landskap. Ja, för människor och hela planeten faktiskt. KRAV är sedan länge Sveriges mest kända hållbarhetsmärkning av livsmedel.

Alla som älskar grönsaker, rotfrukter, ärtor, havre, frukter, bär och nötter bör också äta bättre för sin egen skull och för de som arbetar i odlingarna. Inom icke-ekologisk produktion av vegetabilier, särskilt frukt och grönt, används tyvärr naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel som sprids i vår omgivning.

Uppåt 80 procent av alla svenskar upplever att de misslyckas med att hålla sina nyårslöften. Kanske tillhör du en av dem. Eller tillhörde, rättare sagt, innan du läste den här texten. För nu kan du koppla av på nyårsafton och behöver inte längre lova mer än du kan hålla. Att lova att äta mer hållbart är enkelt att leva upp till – du lovar bara att äta mer KRAV-märkt. Och när du gör det så lovar du samtidigt bra saker för klimatet, miljön och för de anställdas goda arbetsvillkor. Du kan med gott samvete börja det nya året med att äta pizza eller pommes om du vill. Om de är KRAV-märkta, förstås.

  • Gör det lätt att följa ditt nyårslöfte, med KRAV-märkt mat kan det både vara roligt och gott att äta bättre
  • Om du inte kan hålla ditt nyårslöfte för att du inte hittar KRAV-märkta grönsaker – fråga efter dem i butik! Då bidrar du till att öka andelen mat som produceras på ett hållbart sätt och möjliggör för fler att äta bättre
  • Ät bättre och njut av KRAV-märkta pommes och pizza