Den är pastasalladen med en asiatisk touch är väldigt enkel att göra, går strålande att förbereda och passar bra både varm, ljummen och kall.

28 feb 2018

Vill du inte ha tofu kan du steka motsvarande mängd sojabitar eller köra på edamamebönor.

pasta för 4 personer, t ex makaroner
1 ask sockerärtor
300 g tofu, strimlad eller hackad
1 röd paprika, strimlad
2 salladslökar, strimlade
1 msk sesamfrön

Dressing
2 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
1 msk ljus sojasås
2 tsk sesamolja
2 tsk agavesirap
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk riven färsk ingefära
2 msk jordnötssmör
salt
svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Koka upp en liten kastrull med vatten. Häll ner sockerärtorna och låt sjuda i 2 minuter. Skölj sedan i kallt vatten. Strimla på diagonalen.
3. Blanda ihop pasta, sockerärtor, tofu, paprika, salladslökar och sesamfrön i en skål.

Dressing
1. Vispa ihop samtliga ingredienser. Smaka av med mer salt om det behövs.
2. Blanda dressingen med pastasalladen. Servera varm, ljummen eller kall.