En smakrik färs som gör sig bäst med nykokta risnudlar. Den fylliga smaken kommer mycket från hoisinsåsen som du hittar i den asiatiska hyllan.

25 jun 2018

4 portioner

Asiatisk färs

400 g sojafärs
1 msk rapsolja
2 tsk sesamolja
1 purjolök, tunt skivad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl hoisinsås
1 msk riven färsk ingefära
1 färsk röd chili, finhackad
1 ask sockerärtor, tunt strimlade
salt

Till servering

risnudlar för 4 personer
½ dl hackade jordnötter
1 lime, i klyftor
färsk koriander

Asiatisk färs

1. Fräs sojafärsen i rapsolja och sesamolja tills den får lite färg.
2. Vänd ner purjolök och vitlök och låt fräsa med i några minuter.
3. Blanda ner hoisinsås, riven ingefära, finhackad chili och sockerärtor. Låt fräsa med i en minut. Smaka av med salt.
4. Tillaga risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
5. Servera den asiatiska färsen med nudlar och limeklyftor. Strö över hackade jordnötter och färsk koriander.