Annons
Cape Ad

Asiatisk caesarsallad med tamaristekt tofu

Det här är en caesarsallad med asiatisk twist. Smaker som vitlök, soja, sesam och sambal oelek gör den här underbart god.

Recept: Asiatisk caesarsallad medtamaristekt tofu

4 portioner
 
Tamaristekt tofu
400 g fast tofu, tärnad
1 msk rapsolja
0,5 msk sesamolja
0,5 dl tamari eller ljus sojasås
 
Asiatisk caesardressing
2 vitlöksklyftor, rivna
2 msk riven färsk ingefära
2 dl majonnäs, äggfri
1 msk ljus japansk sojasås
1 tsk sesamolja
1 tsk sambal oelek
 
Friterat rispapper
3 rispapper
rapsolja
 
Sallad
2 huvud romansallat
1 dl färska böngroddar
2 salladslökar, tunt skivade
1 avokado, hackad
1 apelsin, i tunna klyftor
1,5 msk rostade vita sesamfrön
 
Tamaristekt tofu
1. Hetta upp oljan i en stekpanna.
2. Stek tofun tills den har fått fint med färg.
3. Häll på tamarin och låt puttra in. Vänd runt så att tofun täcks väl.
 
Asiatisk caesardressing
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.
 
Friterat rispapper
1. Hetta upp ett lager olja i en kastrull vid nog för att få plats med ett rispapper. Du kan även bryta sönder rispappret. Oljan ska nå 180 grader.
2. Lägg försiktigt ner rispappret och det kommer på några sekunder att puffa upp. Lyft upp med en tång och låt rinna av på lite hushållspapper. Bryt sedan sönder i mindre bitar.
 
Sallad
1. Riv romansallaten i mindre bitar.
2. Blanda sallad, böngroddar och salladslök med dressingen. Sprid ut på ett fat.
3. Toppa salladen med tamaristekt tofu, friterat rispapper, avokado, apelsin och sesamfrön.