Årets nyheter från Picadeli!

Picadeli säljer årligen 29 miljoner sallader i Sverige, och finns i över 1200 matvarubutiker. Här är årets gröna nyheter att plocka på sig lite extra av.

I vår är det dofter av de asiatiska köket som gäller. Picadeli. Nyheterna lanseras vecka 16.

Även säsongens råvaror tar plats i salladsdisken, så som ramslök, nyskördad romansallat, krispig rosésallad och en somrig fruktsallad med melon och ananas. Att skörda efter säsong är ett steg i en hållbar riktning, med respekt för att olika frukter och grönsaker trivs bäst under olika tider på året.

Här några fler exempel på vårens vegetariska/veganska nyheter:

Topping med torkad persika, puffad bovete och puffade kikärtor
En blivande klassiker och en utmanare på samma gång? Denna salladstopping lyfter vilken sallad som helst, och ger den en luftig, mild struktur med en smak av soltorkade tomater, och en hint av söt chili och persika.

Risonipasta Nori
En perfekt bas i en asiatisk sallad, är denna nyhet. Risonipastan tillagas med risoni, risvinäger och norialger.

Gul vaxböna i vinägrett
En blivande favorit hos de som väljer en växtbaserad kost. Vaxbönan är vitaminrik och uppfriskande, som påminner en hel del om haricots verts. En nyhet som ger salladen ett välkommet proteintillskott och fint tuggmotstånd.

Bulgursallad med ramslök
Ny säsong, ny sallad! Denna välsmakande men milda sallad är en hyllning till våren. Fiberrik bulgur, broccoli, ramslök och persilja samsas här om smaklökarna.

Persikovinägrett
Bland dressingnyheterna lyser denna klargula stjärna lite extra starkt. En fräsch och fruktigvinägrett med välbalanserad smak av persika som lyfter smakerna i Picabowl, eller i vilkensallad som helst egentligen.