Annons
Cape Ad

Äppeldal med ingefära

Den här värmande linsgrytan har tagit inspiration från Indien, men med en frisk smak av äpple och fyllighet från kokosmjölk.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Recept: Äppeldal med ingefära

4 portioner

1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk riven ingefära
1 tsk mald spiskummin
1 tsk garam masala
½ tsk gurkmeja
1 äpple, rivet
4 dl röda linser
400 ml kokosmjölk
1 liter vatten
1 lime, saften
salt
svartpeppar

1. Fräs gul lök, vitlök och ingefära i lite olja tills allt har mjuknat.
2. Rör ner spiskummin, garam masala och gurkmeja. Låt fräsa med i en minut.
3. Rör ner äpple, röda linser, kokosmjölk och vatten. Koka upp och låt sjuda tills linserna är mjuka.
4. Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Smaka av med limesaft, salt och peppar.