Apelsintofu med ingefära

Den här tofun har klassiska julsmaker som apelsin och ingefära. Istället för sill använder vi tofu för en vegetarisk variant.

Tofu är en hjälte när det gäller att dra åt sig smaker. Apelsin, ingefära och stjärnanis är en extra julig kombo som är svår att inte tycka om. Låt gärna tofun ligga till sig några dagar i lagen innan servering så smakar den ännu mer.

Recept: Apelsintofu med ingefära

100 g fast tofu
1 apelsin
2 rödlökar, tunt skivade
2 cm färsk ingefära, tunt skivad 2 st stjärnanis

Lag
2 dl vatten
1 dl strösocker
1⁄2 dl ättiksprit (12 %)

1. Skär tofun i mindre bitar.
2. Halvera apelsinen och skiva den tunt. Ta bort kärnorna.
3. Varva tofu, apelsin, rödlök, ingefära och stjärnanis i en glasburk.
4. Koka upp ingredienserna till lagen och häll ner i burken. Låt svalna helt i kylskåpet.