Vegetarisk Allt-i-en-panna med kryddig marinad

Det finns inget smidigare än att bara slänga in en ugnsform med grönsaker, Vegme bites och kryddor. Låt stå tills det är klart och sedan servera med en enkel sås. Du kan blanda den här mixen med din favoritmarinad, här har jag satsat på en lite hetare variant med chili.


4 portioner

Allt-i-ett-panna

chilimarinad, se nedan
300 g Vegme bites eller valfria sojavitar
200 g zucchini, tärnad
1 röd paprika, tärnad
400 g sötpotatis, tärnad
400 g fast potatis
1 rödlök, i klyftor
1 ask cocktailtomater

Chilimarinad

½ röd chili, finhackad
2 tsk paprikapulver
2 vitlöksklyftor, pressade
3 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 msk ljus sojasås
½ msk vitvinsvinäger
salt
svartpeppar

Bönkräm med soltorkade tomater

½ dl vatten
1 burk vita bönor à 400 g
4 soltorkade tomater, hackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ msk olja från burken med soltorkade tomater
2 msk finhackad basilika
salt
svartpeppar

Servering
1 näve rucola
½ dl hackade valnötter

Allt-i-ett-panna
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda Vegme bites, grönsaker och rotfrukter tillsammans med chilimarinaden i en ugnsform eller på en bakplåtspappersklädd plåt.
3. Ställ in plåten i ugnen och rosta allt i 20-30 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.

Bönkräm med soltorkade tomater
1. Mixa ihop allt till en slät kräm med hjälp av en stavmixer.



Servering

1. Strö rucola och hackade valnötter över den rostade pannan. Servera tillsammans med bönkrämen med soltorkade tomater.

I samarbete med