4 portioner
Allt-i-ett-panna
chilimarinad, se nedan
300 g Vegme bites eller valfria sojavitar
200 g zucchini, tärnad
1 röd paprika, tärnad
400 g sötpotatis, tärnad
400 g fast potatis
1 rödlök, i klyftor
1 ask cocktailtomater
Chilimarinad
½ röd chili, finhackad
2 tsk paprikapulver
2 vitlöksklyftor, pressade
3 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 msk ljus sojasås
½ msk vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
Bönkräm med soltorkade tomater
½ dl vatten
1 burk vita bönor à 400 g
4 soltorkade tomater, hackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ msk olja från burken med soltorkade tomater
2 msk finhackad basilika
salt
svartpeppar
Servering
1 näve rucola
½ dl hackade valnötter
Allt-i-ett-panna
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda Vegme bites, grönsaker och rotfrukter tillsammans med chilimarinaden i en ugnsform eller på en bakplåtspappersklädd plåt.
3. Ställ in plåten i ugnen och rosta allt i 20-30 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
Bönkräm med soltorkade tomater
1. Mixa ihop allt till en slät kräm med hjälp av en stavmixer.
Servering
1. Strö rucola och hackade valnötter över den rostade pannan. Servera tillsammans med bönkrämen med soltorkade tomater.