Annons
Cape Ad

Alfajores

Den här argentinska kakan, fylld med dulce de leche, är populär på flera håll i Sydamerika. Det är en väldigt mör kaka som fylls med en härlig kolakräm och de är omöjliga att sluta äta.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

3 dl vetemjöl
1 ½ dl majsstärkelse
¾ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g tärnat smör, t ex mjölkfritt
1 msk vatten

Fyllning
dulce de leche, kondenserad mjölk
kokosflingor
florsocker vid servering


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Nyp ihop mjöl, majsstärkelse, florsocker, vaniljsocker och smör till en smulig deg.
3. Häll ner vattnet och arbeta ihop till en smidig deg.
4. Kavla ut degen ca 5 mm tjock. Ta ut rundlar med ett kakmått och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.
5. Grädda kakorna i 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
6. Bred eller spritsa lite dulce de leche på hälften av kakorna. Lägg på resterande kakor och rulla kanterna med dulce de leche i kokosflingor. Pudra över florsocker och servera.