Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén
3 dl vetemjöl
1 ½ dl majsstärkelse
¾ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g tärnat smör, t ex mjölkfritt
1 msk vatten
Fyllning
dulce de leche, kondenserad mjölk
kokosflingor
florsocker vid servering
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Nyp ihop mjöl, majsstärkelse, florsocker, vaniljsocker och smör till en smulig deg.
3. Häll ner vattnet och arbeta ihop till en smidig deg.
4. Kavla ut degen ca 5 mm tjock. Ta ut rundlar med ett kakmått och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.
5. Grädda kakorna i 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
6. Bred eller spritsa lite dulce de leche på hälften av kakorna. Lägg på resterande kakor och rulla kanterna med dulce de leche i kokosflingor. Pudra över florsocker och servera.