Alexander Pärleros – från svensk mästare i hamburgerätning till vegan

Vem har gett mig rätten att ta livet av någon för att jag ska få föda, när jag har mycket bättre alternativ?

Alexander Pärleros är superentreprenören som tagit VM-medalj i MMA, blivit svensk mästare i hamburgerätning och driver en av Sveriges största poddar – Framgångspodden. I VEGOs höstnummer (ute nu) har vi en lång intervju med Alexander. Här kommer ett litet utdrag.

– Det känns som att man har motarbetats av staten. Hade jag blivit informerad tidigare, hade jag blivit vegan tidigare. När jag fick reda på allt kände jag mig lurad. Lurad av alla runtomkring, av all reklam, av alla lögner om ”starkare ben” och ”naturens sportdryck”. Jag kände mig lurad av samhället som uppfostrat mig att göra på det här sättet. Det kom som en uppenbarelse för mig.

Alexander och hans flickvän Ida Warg, som driver en av Sveriges största livsstilsbloggar med inriktning på hälsa, blev veganer ungefär samtidigt för två år sedan.
– Vi pratar båda om veganism i alla lägen och tycker att det är så sjukt att man äter djur. Vem har gett mig rätten att ta livet av någon för att jag ska få föda, när jag har mycket bättre alternativ?

– Jag tror att män rent allmänt är mer trångsynta. Men det börjar komma fler och fler män som intresserar sig, det är bra. Det går väl emot mäns natur som alltid ska vara mer macho och coola. De ska sitta med en bärs i handen och är anti allt som är grönt.