Kikärtsspad aka. Aquafaba är väldigt bra förmåga att binda ihop saker och därför även perfekt för en majonnäs. Det är alltså spadet från förpackningen med kikärter. Vi har även en äggfri majonnäs på osötad sojamjölk här och en på cashwenötter här.
0,75 dl kikärtsspad, aquafaba
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk salt
vitpeppar
2 dl rapsolja
1. Häll ner kikärtsspad, dijonsenap, vitvinsvinäger, salt och peppar i en hög skål eller kanna. Mixa ihop med en stavmixer.
2. Ringla nu ner lite rapsolja i taget under ständigt mixande.
3. Fortsätt tills all olja är använd eller tills du har fått en lagom tjock majonnäs.
Majonnäsen håller fem dagar i kylskåpet.
[button color=”yellow” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”samewindow” url=”https://www.vegomagasinet.se/10-paskfavoriter/”]Fler påskrecept[/button]