1 msk kokosolja
500 g vegobitar, t ex Oumph, Hälsans kök, Peas eller Tempeh
5 vitlöksklyftor, hackade
1 grön chili, finhackad
3 dl kokosmjölk
2 msk vitvinsvinäger
0,5 dl ljus sojasås
3 lagerblad
1 tsk svartpeppar, mortlad
salt
Till servering
jasminris
1. Hetta upp oljan i en gryta och fräs vegobitarna tills de får fint med färg.
2. Vänd ner vitlöken och chilin och låt fräsa med tills vitlöken har mjuknat och fått lite färg.
3. Häll ner kokosmjölk, vitvinsvinäger, sojasås, lagerblad, svartpeppar och salt. Låt puttra på i 15 minuter. Du ska få en tjock sås som precis håller fast vid vegobitarna. Vill du ha en lite lösare sås kan du tillsätta lite vatten.
4. Smaka eventuellt av med mer salt och servera sedan genast med ris.