Annons
Cape Ad

Godaste vegomaten i Åbo

Åbo överraskar med sitt generösa vegoutbud, så ta färjan över och ät dig mätt. Här är fem av våra favoriter.

Åbo är Finlands femte största stad och perfekt för en dagsutflykt. Ta någon av alla färjor över dit och upplev en trevlig liten stad med shopping, vackra grönområden och framförallt god mat. För det finns mer än du kanske tror.

pure-hero

Pure Hero

Alla bakverk här är raw och veganska (förutom några med honung). De har även mjölkfria glassar gjorda på kokosmjölk som är ruskigt goda. Vill du ha mat finns det en självplocksbuffé med olika smakrika sallader och till får du frasig falafel.
Eriksgatan 7
www.purehero.fi

saigon-corner

Saigon Corner

Vällagad vietnamesisk mat hittar du på food courten i Hansakvarteret. Här finns rispapperrullar, vårrullar, curry och den här nudelrätten med vårrullar, sojakött och picklade rotfrukter. Väl värt ett besök!
Hansakvarteret, Aurakatu 12A
Facebook
Saigon Corner hemsida

 

pizzarium

Pizzarium

Är du sugen på italienska läckerheter så måste du testa Pizzariums utbud, också det på food courten i Hansakvarteret. Pizzorna är helt fantastiska och två av dem är veganska. De har även friterade risottobollar som är galet goda.

Hansakvarteret, Aurakatu 12A
Pizzariums hemsida

pulled-havre

Bean Bar

Ett litet café med kaffe, smoothies och grillade mackor. Vegomackan innehåller den finska, fortfarande sprillans nya produkten ”pulled havre”, gjord på havre och bondbönor. Perfekt ställe för en snabb frukost, fika eller mat i farten.

Eriksgatan 15
Bean Bars hemsida

 

bokcafeet

Bokcaféet

Det äldsta vegostället i stan som dessutom är helt veganskt. Mackor, mat och bakverk. Här hittar du allt. Har stängt på helger, men är du här en veckodag måste du förbi och äta dig glad på deras breda utbud.

Vanha Suurtori 3
Bokcaféets hemsida