Åre Chokladfabrik släpper en vegansk kollektion

Under Formex släpper Åre Chokladfabrik sin största veganska nyhet hittills. Med en bred kollektion bestående av kolor i olika smaker hoppas Åreföretaget på att kunna inspirera fler att välja veganska alternativ i chokladhyllan.

2017 släppte Åre Chokladfabrik sina tre första veganska strutar. Det blev snabbt en succé.I år väljer Åre Chokladfabrik att göra en ännu större satsning på klimatsmarta praliner då man under Formex 20-23 augusti, nordens största mat- och inrednings- mässa, släpper en hel kollektion bestående av sju strutar med veganska kolor. Marina Jedheim Hansson, en av Åre Chokladfabriks ägare och grundare, berättar:
– För oss har naturen omkring oss alltid varit en prioritet. Vi tillverkar bara den choklad som efterfrågas för att minska svinn, använder lokala råvaror när det är möjligt och gör våra praliner för hand. Men klimathotet är skrämmande och påverkar oss alla. Därför känns det rätt att satsa på fler veganska alternativ som hjälper fler att förstå att det som gör gott – också kan smaka gott.

Den veganska kollektionen består av bland annat chokladkola, lakritskola, hallonkola och mintkola. Förpackningarna skiljer sig från andra förpackningar från Åre Chokladfabrik. De har specialritats med inspiration från Åres natur.

Den nya veganska kolakollektionen från Åre Chokladfabrik släpps den 20 augusti och kommer kort därefter att finnas i butiker runt om i landet. Det kommer också att vara möjligt att beställa strutarna i chokladfabrikens webbshop.